Saffraan is het duurste kruid ter wereld, afkomstig uit Iran. Wij, met onze Iraans/Perzische afkomst, zijn hier trots op en gepassioneerd over! Als Iraanse Nederlanders willen wij saffraan in de westerse wereld promoten. Wij geloven dat het tijd is om saffraan strategisch te introduceren aan personen die hier nog niet bekend mee zijn. We geloven in de woorden van de legendarische Perzische dichter, Rumi: “Everyone has been made for some particular work and the desire for that work has been put in every heart.” Het introduceren van saffraan op een manier die iedereen kan bereiken, is van kinds af aan in ons hart gegraveerd.

“Everyone has been made for some particular work and the desire for that work has been put in every heart.”

Wij waren er altijd al van onder de indruk hoe Perzische ouders, grootouders, ooms en tantes een intens gele kleur konden geven aan rijst of andere gerechten door middel van een natuurlijk proces – namelijk het mengen van een paar draden met heet gekookt water. Geen enkele kleurstof is hieraan toegevoegd!

Wetende dat de saffraandraden allemaal handmatig geplukt worden en de hoge kwaliteit zorgvuldig van de mindere kwaliteit wordt verwijderd, sloeg onze interesse in saffraan om in een overtuiging. De overtuiging dat de waarde van saffraan gewaarborgd moet blijven in de westerse wereld. Er is namelijk veel nep saffraan in omloop en er wordt ook lage kwaliteit saffraan verkocht. Om dit kruid optimaal zijn werking te laten hebben in de verschillende keukens, wisten wij dat we de Super Negin saffraan wilden introduceren. Behalve dat de saffraan in de keuken gebruikt kan worden, kan deze namelijk ook voor de gezondheid worden gebruikt. Diverse onderzoeken hebben de voordelen van saffraan in kaart gebracht (zie hierover meer onder Gezondheid). Om deze voordelen te benutten, willen wij onze klanten voorzien van de juiste saffraandraden hiervoor. Wij hebben gekeken naar de kleursterkte, de geursterkte en de smaak van de saffraan die van de lokale boeren afkomen. Saffraan, dat al duizenden jaren voor haar natuurlijke voordelen gebruikt wordt, is werkelijk een verborgen goud. Het is tijd voor deze bloem om te bloeien in de westerse wereld!

Paiz Saffron saffraan

Het is tijd voor deze bloemom te bloeienin de Westerse wereld!

Het doel van ons merk is om anderen de gastvrijheid en warmte te kunnen laten ervaren die wijzelf van kinds af aan hebben kunnen ervaren. Saffraan wordt ieder jaar geplukt in de herfst, het seizoen waarin dit prachtige kruid zich gereed maakt voor gebruik. Daarom hebben wij ervoor gekozen om ons merk Païz te noemen, wat herfst betekent in de Perzische taal.

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen die dit elegante product op de juiste manier gebruikt, een glimlach op hun gezicht krijgt! Volg jij ons al op Instagram?